Jaké abstinenční příznaky jste zaznamenali a jak jste se s nimi vypořádali?
Odpovědět
Lucilinda

Jak skončit s kratomem?

Příspěvek od Lucilinda »

Ahoj,
obracím se sem, protože potřebuji zkušenosti lidí, kteří řešili odvykání od kratomu. Už delší dobu jsem ho užívala pravidelně a postupně se to zvrtlo. Teď chci přestat nebo výrazně omezit, ale začínají se projevovat nepříjemné stavy (vnitřní neklid, třes, podrážděnost). :(

Prosím o sdílení zkušeností:
• Jak jste postupovali se snižováním dávek (rychle/po malých krocích)?
• Co vám pomohlo zvládnout abstinenční příznaky ?

Nechci nebezpečné rady ani zázrak, jen reálné zkušenosti a tipy, jak to udělat bezpečně a s co nejmenším utrpením. Děkuju předem moc za jakoukoli pomoc a podporu.
Ondřej Tanistra
Oblíbený kratom: Maeng Da Supreme
Kratomuju již: 8 let

Re: Jak skončit s kratomem?

Příspěvek od Ondřej Tanistra »

Já osobně jsem v době, kdy jsem neužíval kratom rozumně (25g+ denně), přestal užívat ze dne na den, což bylo pro tělo velkým šokem. Abstinenční příznaky byly nejtěžší v první týden, druhý už byl lepší, ale stále jsem je cítil. Po dvou týdnech jsem se už cítil dobře. Pomáhalo mi otužování (ranní studené sprchy), dechová cvičení a čas strávený v přírodě pohybem. Při rozumném užívání jsou abstinenční příznaky malé, nebo žádné. Nyní užívám kolem 10 gramů denně a cítím se skvěle.

Tento přístup přestání užívání ze dne na den bych však nedoporučil, zdravější je přestat postupným snižováním dávek. Jak konkrétně snižovat záleží na konkrétní dávce, na kterou jste zvyklá a jaké máte silné abstinenční příznaky. Existuje více přístupů. Určitě je důležité si své dávky vážit a mít o nich přehled.
Jeden z přístupů, je například snižovat denní dávku o 0,5 gramů, co 3 - 5 dní. Snižování si můžete v průběhu upravit tak, jak to vašemu tělu bude vyhovovat. Někdo snižuje pomaleji, někdo rychleji. Při dobře nastaveném snižování dávek je možné s kratomem přestat bez pocítění diskomfortu.
Majitel Kratomuj.cz a vášnivý uživatel kratomu už přes 8 let.
Odpovědět